Необходими продукти:
250 г бисквити с какао
125 г краве масло
250 г маскарпоне
500 мл подсладена сметана за разбиване
10 бисквитки Орео
100 г черен или млечен шоколад
1 желатин
1 ванилия
4 с. л. пудра захар
Как да го приготвим:
Първо смиламе в блендер бисквитите заедно с маслото на гладка смес и покриваме с нея дъното на форма за торта с откопчаващо се дъно. Слагаме в хладилника за 30 минути да стегне. В купа разбиваме маскарпонето, пудрата захар и ванилията до хомогенна смес, след което постепенно сипваме 400 мл от сметаната и продължаваме да разбиваме докато се получи пухкав крем.
Желатинът се залива с малко вода, след което се оставя да набъбне, после го разтопяваме на водна баня или за няколко секунди в микровълновата. Към крема добавяме натрошените бисквитки Орео и разбъркваме добре, после добавяме и желатина.
Изсипваме върху вече охладения бисквитен блат, заглаждаме добре и оставяме в хладилника за 3-4 часа.
За шоколадовия ганаш загряваме 100 мл сметана, като внимаваме да не заври, махаме от огъня и добавяме натрошения шоколад. Бъркаме докато се получи еднородна смес. Оставяме да се охлади до стайна температура и после заливаме чийзкейка. Оставяме за още час в хладилника.