Продукти:
500 г телешка кайма
½ глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, пресовани
1 зелена чушка, нарязана
2 чаши вода
¾ чаша кетчуп
1 супена лъжица сос Уорчестър
2 супени лъжици кафява захар
1 чаена лъжица дижонска горчица
1 и ½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
стрита люта чушка, по избор
Приготвяне:
Запържете телешкото с лука в сгорещена мазнина. Намалете котлона след няколко минути и оставете месото да покафенее, като разбърквате, за да не загори. Готово е, когато каймата започне да образува малки топченца или около 10 минути.
Добавете лука, чесъна и нарязаната чушка. Гответе, докато омекнат или 2-3 минути. Добавете едната чаша вода и разбъркайте.
В купа смесете кетчупа, соса Уорчестър, кафявата захар, горчицата, солта, пипера, разбъркайте. Добавете другата чаша вода. Добавете ги към тигана и оставете да къкри на слаба температура за около 40 минути или докато водата се изпари. Разбърквайте от време на време. Сервирайте плънката в хлебчета за бургери.