Продукти:
- 500 г телешка кайма
- 2 чаши доматена салца
- 200 г подлютен боб от консерва
- 3 чаши счукани мексикански питки тортиля
- 2 чаши заквасена сметана
- 250 г черни маслини без костилка
- ½ чаша нарязан пресен лук
- ½ чаша нарязани домати, пресни
- 2 чаши настъргано сирене чедър
Приготвяне:
В дълбок тиган запържете телешката кайма, като разбърквате непрекъснато. Добавете салцата. Намалете котлона и гответе така около 20 минути, докато течността се абсорбира. Добавете боба и увеличете малко температурата. Разбъркайте отново за няколко минути.
Намазнете с малко олио тава за печене. В нея разпръснете парченцата тортиля. Върху нея разпределете телешката кайма. Залейте със сметаната. Поръсете равномерно с маслини, пресен лук, домати. Покрийте с настъргания чедър.
Печете 30 минути в загрята на 180 градуса фурна или докато се образува лека коричка.