Продукти:
- 2 чаши сурови лешници
- 1/3 чаша захар или мед на сладост
- 1/4 чаша натурално какао на прах
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 1 с.л. или повече кокосово масло
- няколко зрънца морска сол
Приготвяне:
В тава върху хартия за печене сложете лешниците и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути. Когато изстинат, поразтъркайте ги леко, за да падне по-голяма част от фината им обвивка. Сложете ги в кухненски робот и ги смелете до получаването на фино брашно. Прибавете към тях останалите съставки. Трябва да се получи гладка смес. Ако кремът е прекалено гъст, добавете още масло.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.