Продукти:
- 3 броя пилешки гърди без кожа
- брашно за овалване
- 2 големи бучки масло
- 400 г пресни гъби по ваш избор
- 1 малка глава лук
- 2 стрити скилидки чесън
- 100 мл бяло вино
- 100 мл пилешки бульон
- 150 мл готварска сметана
- сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Овкусете месото със сол и черен пипер. Сложете брашното в чиния, след което оваляйте месото в него и изтръскайте излишното. В добре загрят тиган разтопете 1 голяма бучка масло. Сложете пилешкото и гответе до получаване на златиста коричка от двете страни. След това го отделете в чиния и в същия тиган добавете още 1 голяма бучка масло.
Прибавете към нея нарязаните гъби и лук. След като поомекнат сложете чесъна, а след 1-2 минути виното и бульона. Овкусете със сол и черен пипер. Когато сместа се посгъсти сложете сметаната и месото. Гответе още няколко минути и сервирайте.