Продукти:
- 500 г кайма смес или говежда
- 1/2 чаша галета
- 1/4 чаша настърган пармезан
- 1/2 малка глава лук нарязана на ситно
- 3 с.л. прясно мляко
- 1 ч.л. розмарин сушен или пресен, но много ситно нарязан
- няколко стръка наситнен магданоз
- 1 ч.л. наситнен босилек или сушен
- 2 скилидки стрит чесън
- сол, черен пипер на вкус
- 1 голямо яйце
Приготвяне:
Сложете каймата в купа и прибавете към нея останалите съставки. Размесете я добре и оформете малки кюфтенца. За да оформите лесно каймата на топчета, намазнете леко ръцете си с олио или зехтин. Сложете кюфтенцата в тава върху хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.