Продукти:
- 6 резена бекон
- 1 и ½ чаени лъжици зехтин
- ½ чаша ситно нарязан лук
- ½ чаша нарязани моркови
- 1 стрък целина, нарязан
- 4 чаши пилешки бульон, разтворен
- 4 чаши нарязани на кубчета картофи
- 1/8 чаена лъжичка стрита суха люта чушка
- ½ чаша настърган кашкавал по избор
- 1-2 щипки сол
Приготвяне:
Запържете бекона, докато стане хрупкав. Отцедете го върху кухненска хартия. Междувременно пригответе зеленчуците. Загрейте зехтина в тенджера. Запържете зеленчуците за няколко минути. Добавете бульона. Оставете го да заври и прибавете картофите. Намалете температурата. Варете, докато картофите омекнат. След това добавете и настъргания кашкавал заедно с бекона. Овкусете със сол и подправки по избор.