Продукти:
1 чаша размекнато масло на стайна температура
1 чаша кафява захар мусковадо
½ чаша бяла захар
2 яйца
2 чаени лъжици течна ванилия
1 щипка сол
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица бакпулвер
1 и ½ чаши брашно
2 чаши овесени ядки
шоколадови парченца по избор
1 шепа стафиди
1 шепа счукани орехи
Приготвяне:
В голяма купа смесете с миксер маслото и двата вида захар, докато стане гладка смес. Разбийте яйцата едно по едно, като ги добавяте към останалите продукти. Добавете ванилията, солта, содата, бакпулвера, брашното, овесените ядки плюс шоколадовите парченца, стафидите и орехите. Разбъркайте добре.
Подгответе правоъгълна тава за печене, покрита с хартия. В нея разпределете равномерно сместа. Печете до кафяво или около 25-30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
След като извадите от фурната, изчакайте да изстине напълно преди да нарежете сладкиша на квадратни барчета.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.