Продукти:
- 1 пакет фетучини
- 1/3 чаша нарязан кориандър
- 2 супени лъжици пресован чесън
- 2 супени лъжици ситно нарязани люти чушки
- 3 супени лъжици масло
- ½ чаша пилешки бульон
- 3 супени лъжици текила
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 3 супени лъжици соев сос
- 500-600 г пилешки гърди без кост
- ¼ глава червен лук, нарязана
- 1 червена чушка, нарязана
- ½ зелена чушка, нарязана
- 1 и ½ чаши сметана за готвене
Приготвяне:
В голям тиган запържете кориандъра, чесъна и лютата чушка с 2 лъжици от маслото на средна температура за около 5 минути, като разбърквате. Добавете бульона, текилата и лимоновия сок. Оставете да кипне и гответе, докато се редуцира. Свалете от огъня и оставете настрана.
Залейте нарязаните на парчета пилешки гърди със соевия сос. Междувременно в друг тиган сотирайте лука и чушките в остатъка от маслото. Сварете и фетучините в подсолена вода. Отцедете и оставете настрана.
В дълбокия тиган смесете фетучините, пилето, соевия сос и зеленчуковата смес. Добавете и сметаната. Оставете да заври. След като пилешкото се сготви, а сосът се редуцира, свалете от огъня. Гарнирайте с още кориандър и сервирайте.