Продукти:
1 пакет готово тесто за пай
800 г пресни ягоди
1 чаша захар
3 супени лъжици царевично нишесте
¾ чаша вода
½ чаша бита сметана
Приготвяне:
Изпечете тестото в подходяща форма според указанията на опаковката. Подредете в него половината от ягодите. Останалите намачкайте и смесете със захарта в тиган на средна температура. Оставете да заври, като разбърквате от време на време.
В малка купа отделно смесете нишестето и водата. Разбърквайте, докато заври и го добавете към ягодовата смес. Намалете котлона и гответе, като разбърквате постоянно. Свалете от котлона, охладете малко. Прехвърлете сместа върху тестото за пай и останалите ягоди. Охладете в хладилник за няколко часа. Преди да сервирате гарнирайте със сметаната. По желание можете да я поставите под втория слой ягоди, но само при условие, че ги изчакате да изстинат.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.