Продукти:
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана
1 супена лъжица къри на прах
1 кг моркови, нарязани
4 чаши зеленчуков бульон
2 чаши вода или колкото е нужно
Приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбока тенджера. Запържете лука, докато стане прозрачен и мек. Добавете кърито и разбъркайте. След това прибавете морковите за няколко минути, докато омекнат. Залейте с бульона и оставете да заврат за 20 минути. Прехвърлете морковите в блендер или ги пасирайте с пасатор, докато се получи пюре. Върнете обратно в тенджерата. Залейте с вода. Овкусете с още подправки по желание и гответе още няколко минути, докато заври отново. Сервирайте крем супата с настъргано сирене по желание.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.