Пролет е и на пазара се продават по-вкусни зеленолистни зеленчуци. Те са пълни с полезни вещества, които дават енергия. С тях могат да станат много вкусни гозби, подходящи за сезона. Ако искате да сготвите нещо подобно и витаминозно за вашето семейство, може да опитате днешната ни рецепта, предоставена от кулинарната блогърка Десислава Киликчийска.
За масленото тесто:
250 г. брашно;
125 г. студено масло;
1 голямо яйце;
1 к. л. сол;
1-2 с. л. студена вода (при нужда).
За плънката:
1 малка тиквичка;
2 стръка пресен лук;
2 стръка пресен чесън;
1 двойна шепа нарязан спанак;
20-30 листа леворда (див чесън);
250 г. крема сирене;
100 г. настъргано сирене (пармезан или грана падано), може и кашкавал;
щипка сол;
2 с. л. олио.
Начинът на приготвяне вижте в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.