Продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава лук, нарязан
- 3 стръка целина, нарязана
- 3 скилидки чесън, пресован
- 2 моркова, настъргани
- 500 г пилешки гърди без кост, нарязани на кубчета
- 4 чаши пилешки бульон
- 250 г полуготови ньоки
- 300 г бейби спанак
- 1 супена лъжица царевично нишесте
- 2 супени лъжици студена вода
- 2 чаши сметана за готвене
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Ако искате да приготвите ньоките сами, >>ето една чудесна рецепта<<, която можем да ви предложим.
Загрейте зехтина в дълбока тенджера на средна температура. В нея запържете лука, чесъна, целината за 5 минути. Разбъркайте в тях и пилешките парченца, като след това добавите и бульона. Оставете да заври.
Пуснете ньоките във врящата супа и гответе, докато започнат да плават или за 4-5 минути. След това прибавете спанака. Междувременно разтворете царевичното нишесте във водата, като внимавате да не останат бучки. Прибавете към супата, за да се сгъсти. Овкусете със сол и пипер.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.