IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Касерола с кайма от сурова наденица на фурна

Ухание, на което не може да се устои

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Продукти:

500 г свинска сурова наденица
500 г картофи
1 глава лук, нарязан
5 яйца
½ чаша прясно мляко
½ чаена лъжичка чеснов прах
1/8 чаена лъжица чубрица
сол и черен пипер на вкус
300 г настърган кашкавал или сирене по избор
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тава за печене. В нея подредете нарязаните на колелца картофи.
 
Загрейте малко мазнина в тиган на средна температура и в него запържете нарязаната наденица (или можете да извадите съдържанието ѝ, каймата вътре е готова и овкусена) и лука, като разбърквате постоянно.
 
След като каймата покафенее я извадете от мазнината и я отцедете. Разбийте яйцата, млякото, подправките. Залейте с тях картофите. Покрийте с половината кашкавал. След това подредете сместа с каймата и накрая отново покрийте с кашкавал. Увийте тавата с фолио и печете за 1 час. Свалете фолиото и печете още малко до поява на кафява коричка.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 
 
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата