Продукти:
- ½ чаша масло
- 1 глава лук, ситно нарязан
- ½ чаша целина, ситно нарязана
- ½ чаша моркови, ситно нарязани
- 300 г гъби, нарязани
- ¾ чаша брашно
- 6 чаши пилешки бульон
- 2 чаши предварително сварен ориз
- 500 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
- 1щипка къри на прах
- 1 супена лъжица горчица
- ½ супена лъжица магданоз
- 1 чаша счукани бадеми
- 3 супени лъжици шери
Приготвяне:
В тенджера на средна температура разтопете маслото и в него запържете пилешкото, лука, целината, морковите за няколко минути, докато омекнат. Прибавете гъбите и разбърквайте още 2-3 минути. Добавете брашното, разбъркайте добре, за да не останат бучки. Залейте с разтворения предварително бульон, като не спирате да разбърквате. Оставете да кипне. Намалете котлона и оставете да покъкри 10 минути.
След това прибавете ориза, солта, кърито, горчицата, магданоза и пипера. Накрая добавете и бадемите и шерито. Разбъркайте добре. Оставете да покъкри още няколко минути преди да свалите от огъня.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.