Продукти:
- 1 маруля или салата айсберг
- 350 г печено или сварено пилешко месо
- 1 малка консерва черен или червен боб
- 1 малка консерва царевица
- 2 домата или няколко чери доматки
- 1 узряло авокадо
- 100 г настърган чедър
- 1 малка глава червен лук
- магданоз по желание за поръсване
- За дресинга:
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 1 с.л. зехтин
- 2 ч.л. мед
- 1 скилидка стрит чесън
- сокът от 1 лимон
- 1 малка люта чушка, наситнена – по желание
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Обезкостете месото и го нарежете на малки парчета като за салата. В дълбока купа накъсайте салатата и прибавете месото, отцедения и изплакнат боб и царевица, нарязания на ситно лук, настъргания чедър, доматите и авокадото също нарежете на малки кубчета. Пригответе дресинга като комбинирате всички съставки. Овкусете салатата и сервирайте.