Продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаша лук, нарязан
- 1 чаша целина, нарязана
- 3 скилидки чесън, ситно нарязан или пресован
- 450 мл пилешки бульон
- 1 чаша моркови, нарязани
- 2 пилешки гърди, нарязани на кубчета
- ½ чаена лъжица сушен босилек
- ½ чаена лъжица риган
- 1 щипка мащерка
- сол и черен пипер на вкус
- 1 тиквичка, нарязана или настъргана
- 2-3 розички карфиол
Приготвяне:
Загрейте зехтина в тенджера. В него запържете лука, целината, чесъна и карфиола. Залейте с бульона. Добавете морковите, пилешкото, подправките. Оставете да кипне, намалете температурата и оставете да къкри за 20 минути. След това прибавете тиквичките и варете още няколко минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.