Продукти:
350 г пилешки гърди без кожа
1 маруля
12-15 чери доматки
3 твърдо сварени яйца
1 глава червен лук
1 краставица
1 добре узряло авокадо
сол, черен пипер
За дресинга:
2 с.л. зехтин
2 с.л. горчица по ваш избор
1 - 2 ч.л. мед
няколко капки лимонов сок
Приготвяне:
В добре загрят тиган сложете няколко капки мазнина и запържете месото от всички страни, като предварително го овкусите със сол и черен пипер. Накъсайте или нарежете марулята и я сложете в купа. Прибавете към нея нарязаните наполовина чери домати, яйца, на тънки филийки авокадо, лук и краставица. Месото също се нарязва и се прибавя към зеленчуците. Пригответе дресинга и овкусете салатата.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.