IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Сувлаки с пиле и дзадзики

Фантастична и любима гръцка кухня

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Продукти:

¼ чаша зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
2 скилидки чесън, пресовани
1 чаена лъжичка сушен риган
½ чаена лъжичка сол
500-600 г пилешки гърди без кост
За соса дзадзики:
1 кофичка кисело мляко
½ краставица, обелена и нарязана
1 супена лъжица зехтин
2 чаени лъжици оцет
1 скилидка чесън, пресована
1 щипка сол
 
Приготвяне:
 
Смесете ¼ чаша зехтин с лимоновия сок, двете скилидки чесън, ригана и солта. Смесете ги в дълбока купа. В нея сложете пилешкото, предварително нарязано на хапки. Покрийте с маринатата. Оставете да се маринова за 2 часа.
 
През това време смесете киселото мляко с лъжицата зехтин, оцет, чесън и щипка сол в друга купа. Разбъркайте. Добавете ситно нарязаната краставица. Отново разбъркайте и приберете в хладилник, за да се охлади също за час-два.
 
Загрейте скарата на средна температура. Намазнете я с напоен с мазнина плат. Оставете пушекът да премине и чак тогава поставете предварително нанизаните на шишчета пилешки месца. Сервирайте сувлакито с гарнитура дзадзики.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата