Продукти:
- 1 голямо яйце
- 1 и ½ чаши пюре от тиква
- 2/3 чаши кафява захар
- ¼ чаша рапично олио
- 1 супена лъжица кленов сироп
- 1 чаена лъжица канела
- 1 чаена лъжица карамфил
- ¼ чаена лъжица сол
- 1 и ½ чаши брашно
- ½ чаена лъжичка сода
- ½ пакетче бакпулвер
- 1 чаша шоколадови парченца
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Напръскайте правоъгълна форма за печене със спрей или я намазнете и набрашнете леко. В голяма купа смесете яйцето, тиквата и кафявата захар. Разбийте с миксер до гладка смес. Добавете рапичното олио, кленовия сироп, канелата, карамфила. Разбийте отново.
Пресейте солта, брашното, содата и бакпулвера в друга купа. Добавете ги към останалата смес и разбийте отново. Добавете шоколадовите парченца и разбъркайте с лъжица.
Излейте сместа във формата и печете в загрята фурна за 50 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.