Продукти:
200 г овесени ядки
200 г извара
250 мл кефир
1 голямо яйце
50 г сушени сливи
50 г сушени кайсии
50 г стафиди
Приготвяне:
За десерта може да ползвате овесените ядки цели, или да ги смелите в кухненски робот на фино брашно. Сложете ги в дълбока купа и прибавете към тях кефира, изварата и яйцето. Разбъркайте добре и оставете за 20 минути сместа, за да поемат малко овесените ядки и да станат по-меки. Нарежете на ситно сушените плодове, прибавете ги към останалите съставки. В тавичка за печене сложете хартия за печене и изсипете тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути или до готовност.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.