IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Конфитюр от смокини и джинджифил

Време е за сладка и конфитюри

Снимка: istock

Снимка: istock

Продукти:

1 кг смокини
350 г захар
1 малко парче обелен джинджифил – по желание
 
Приготвяне:
 
Обелете смокините и ги разбъркайте със захарта и джинджифила. Варете на тих огън половин час, като бъркате непрекъснато. Когато конфитюрът стане гъст и лепкав, изсипете го в буркани предварително загряти за няколко минути във фурна на 100 градуса.
 
Затворете плътно капаците и поставете на обратно, за да се образува вакуум. Оставете ги така до пълното им охлаждане.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата