Продукти:
- 1 супена лъжица масло
- 2 скилидки чесън, пресован
- ½ чаша сушени домати, нарязани
- 1 чаша пилешки бульон
- 1 чаша готварска сметана
- 500 г пилешки гърди без кост
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици пресен босилек, нарязан
- 1 пакет фетучини
Приготвяне:
В голям тиган разтопете маслото. В него запържете чесъна за 1 минута. Добавете сушените домати и ¾ от бульона. Усилете котлона и оставете да заври. Намалете температурата и оставете да къкри за 10 минути, докато доматите станат меки. Добавете сметаната и отново кипнете, като разбърквате. Намалете котлона и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти и редуцира.
Поръсете пилешките гърди със сол и пипер от двете страни. В друг голям тиган на средна температура загрейте зехтина и сотирайте пилето. Натискайте месото от време на време с шпатула, за да се запечати добре. Преместете го върху дървена дъска и оставете да се охлади, след като е готово. Оберете мазнината от тигана. В същия тиган на средна температура кипнете остатъка от бульона, като разбърквате непрекъснато. След като заври намалете котлона. Добавете сместа към соса със сметаната. Добавете босилека, разбъркайте.
Междувременно в кипяща подсолена вода сварете пастата. След като е готова отцедете. Прехвърлете я в купа и към нея добавете 3-4 супени лъжици от сметановия сос. Нарежете пилешките гърди по диагонал. Прехвърлете ги върху подготвената паста. Залейте изцяло със сметановия сос и сервирайте.