Продукти:
750 г варена тиква (около два пъти повече сурова)
700 г кафява захар
70 мл вода
сокът на 1/2 лимон
Приготвяне:
Измийте тиквата и отстранете кората. Премахнете семките и сърцевината, нарежете на малки парчета и варете до омекване. След това я прецедете и оставете да се охлади. Пасирайте я и добавете захарта към нея.
Оставете да отлежи около час, а след това добавете водата. Щом заври сложете и лимоновия сок. Варете 5 минути и изсипете конфитюра в буркани, които предварително сте поставили във фурна загрята на 100 градуса.
Затворете плътно бурканите и ги поставете обърнати на обратно до пълното им охлаждане.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.