IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Чили с пилешко и чесън

Пикантна мексиканска кухня

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 глави лук, нарязан
  • 4 скилидки чесън, пресован
  • 4 броя пилешки гърди без кост, сварени и нарязани
  • 600 мл пилешки бульон, разтворен
  • 2 зелени люти чушки, нарязани
  • 2 чаени лъжици кимион
  • 2 чаени лъжици риган
  • 1 и ½ чаени лъжици червен лют пипер
  • 300 г царевица от консерва, отцедена
  • 300 г сварен боб от консерва, отцеден
  • 1 чаша настърган кашкавал по избор
 
Приготвяне:
 
Загрейте зехтина в дълбока тенджера. Запържете лука и чесъна за 10 минути. Добавете пилешкото, бульона, зелената чушка, ригана и червения пипер. Оставете да кипне. Намалете котлона на слабо и прибавете боба и царевицата. Оставете да къкри 30 минути. Сервирайте в отделни купи и поръсете обилно с настъргания кашкавал.

Още рецепти вижте в рубриката за готварство на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата