Продукти:
500 г броколи
½ чаша масло
1 глава лук, нарязан
450 мл пилешки бульон, разтворен
500 г сирене, натрошено или нарязано на кубчета
2 чаши прясно мляко
1 супена лъжица чеснов прах
¾ чаша царевично нишесте
1 чаша вода
Приготвяне:
В дълбока тенджера разтопете маслото на средна температура. В него запържете лука, докато покафенее. Добавете броколите. Разбърквайте за няколко минути, докато омекнат. Залейте с бульона. Намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути.
Добавете сиренето и разбърквайте, докато се разтопи. Овкусете с чесновия прах и сол на вкус. Добавете и прясното мляко. Разбъркайте.
В малка купа отделно разбъркайте царевичното нишесте с водата, за да се разтвори и да не останат бучки. Прибавете към супата, като разбърквате непрекъснато. Гответе още няколко минути до сгъстяване.