Продукти:
1 пакет паста пене
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица масло
1 глава лук, нарязана
3 консерви риба тон в собствен сос, отцедена
1 чаша заквасена сметана
3 супени лъжици сварен грах от консерва
сол и черен пипер на вкус
½ чаена лъжица индийско орехче
1 и ¼ чаши настърган пармезан
Приготвяне:
Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата пене. Отцедете я и оставете настрана. Разбъркайте с 1 супена лъжица зехтин, за да остане пастата стегната и лъскава.
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тава за печене и оставете настрана.
Разтопете маслото в голям тиган на средна температура. Запържете лука за около 5 минути, като разбърквате. Прибавете рибата тон и гответе още 2 минути. Добавете сметаната, разбъркайте добре с рибата. Овкусете с подправките. Разбъркайте. Накрая добавете и пастата и разбъркайте, за да се смесят всички съставки.
Прехвърлете в тавата за печене. Добавете граха. Поръсете обилно с пармезана и печете за около 20 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.