Продукти:
4 резена пушен бекон, нарязан
2 големи сварени яйца
6 чаши нарязана маруля
1 ябълка, нарязана на кубчета
250 г чери домати, нарязани
1 авокадо, нарязано на кубчета
½ чаша печени орехи
1/3 чаша сушени червени боровинки
1/3 чаша козе сирене
За дресинга:
1/3 чаша майонеза
¼ чаша прясно мляко
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица слънчогледово семе
Приготвяне:
Разбъркайте съставките за дресинга в малка купа и оставете настрана.
Загрейте голям тиган на средна температура. В него запържете бекона, докато покафенее. Прехвърлете върху хартия, за да се отцеди. Сварете яйцата. Обелете ги и ги нарежете на половини. В голяма купа за салата поставете на дъното нарязаната маруля. След това едно по едно подредете бекона, яйцата, ябълката, авокадото, чери доматите, орехите, боровинките и козе сиренето. Сервирайте веднага салатата, полята с дресинга.