Продукти:
10 яйца
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.л. дижонска горчица
2 ч.л. мащерка
1 ч.л. чесън на прах
сол, черен пипер на вкус
1 франзела
250 г нарязана на фино шунка
250 г настърган чедър
Приготвяне:
В купа разбийте яйцата заедно с млякото, горчицата, мащерката и чесъна. Добавете сол и черен пипер на вкус. Намажете дъното и стените на тавата за печене с масло. Нарежете хляба на малки кубчета или го накъсайте на хапки. Сложете го в тавата, разпределете равномерно върху него нарязаната шунка и настърганото сирене. Залейте с млечната смес и покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути. Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.