IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Мариновани телешки ребра

Подходящо предложение за празничната трапеза

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Продукти:

1 кг телешки ребра с кост
10 скилидки чесън, пресовани
2 супени лъжици зехтин
2 чаени лъжици сол
2 чаени лъжици черен пипер
2 чаени лъжици мащерка
 
Приготвяне:
 
Поставете парчето месо в тавата с мазната страна нагоре. В по-малка купа смесете пресования чесън, зехтина, солта, пипера и мащерката. Намажете добре месото с маринатата. Оставете го да почине за 1 час в хладилник и да поеме всички аромати. Загрейте фурната на 250 градуса. Печете месото за 20 минути на силен огън.
 
След това намалете температурата на 200 градуса. Печете, като от време на време вадите месото и го поливате с отделените от него сокове в тавата.
 
След като месото добие златистокафяв цвят и коричка е готово. Нарежете го на котлети заедно с кокала. Сервирайте на празничната трапеза с подходяща гарнитура по избор.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата