Продукти:
- 1 цяла патица
- 1 чаена лъжичка подправка за пилешко
- ½ супена лъжица масло
- 3 супени лъжици кромид лук, нарязан
- 5 стръка целина, нарязани
- 3 чаши ябълки, обелени и нарязани
- 3 чаши трохи от царевичен хляб
- 1 супена лъжица зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Изплакнете и подсушете патицата. Разтрийте я със сол и пипер, както и с подправката за пилешко. Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Сотирайте лука и целината в маслото, докато омекнат. В средно голяма купа смесете ябълките и царевичните трохи. Смесете всичко заедно. Ако е необходимо добавете малко гореща вода, за да омекнат трохите.
Напълнете патицата с получената смес. Накрая зашийте гърлото на патицата или корема й в зависимост от това откъм коя част сте я пълнили. Намажете патицата със зехтин. Поставете я в плитка тавичка за печене, предварително намазнена. Печете в загрята фурна за около час и половина или докато хване златистокафява коричка.