IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Пиле по сечуански с лук

Магията на азиатската кухня

Рецептата Dnes: Пиле по сечуански с лук

Снимка: iStock

Продукти:
 
4 броя пилешки гърди без кост, нарязани на кубчета
3 супени лъжици царевично брашно
1 супена лъжица олио
4 скилидки чесън, пресован
5 супени лъжици соев сос
1 и ½ супени лъжици бял оризов оцет
4 супени лъжици вода
1 супена лъжица захар
3 стръка пресен лук, нарязан
1/8 чаена лъжица лют червен пипер или на вкус
 
Приготвяне:
 
Оваляйте пилешкото в брашното. Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете месото с чесъна, като разбърквате постоянно, докато стане златисто. Залейте със соевия сос, оцета, захарта и водата. Разбърквайте през цялото време, докато сосът леко се сгъсти и полепне по месото или около 5-6 минути. Накрая добавете лука и лютия пипер. Гответе още 2-3 минути и сервирайте върху канапе от предварително сварен ориз.

Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата