Продукти:
4 броя пилешки гърди без кост, нарязани на кубчета
3 супени лъжици царевично брашно
1 супена лъжица олио
4 скилидки чесън, пресован
5 супени лъжици соев сос
1 и ½ супени лъжици бял оризов оцет
4 супени лъжици вода
1 супена лъжица захар
3 стръка пресен лук, нарязан
1/8 чаена лъжица лют червен пипер или на вкус
Приготвяне:
Оваляйте пилешкото в брашното. Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете месото с чесъна, като разбърквате постоянно, докато стане златисто. Залейте със соевия сос, оцета, захарта и водата. Разбърквайте през цялото време, докато сосът леко се сгъсти и полепне по месото или около 5-6 минути. Накрая добавете лука и лютия пипер. Гответе още 2-3 минути и сервирайте върху канапе от предварително сварен ориз.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.