Продукти:
2 яйца, разбити
200 г пудра захар
225 г сладки картофи, варени и намачкани
120 мл зехтин
80 мл вода
200 брашно
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица сода
½ чаена лъжица бакпулвер
½ чаена лъжица сол
75 г счукани орехи
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за мъфини с мазнина и я поръсете с малко брашно.
В голяма купа разбийте яйцата, захарта, сварения предварително сладък картоф, зехтина и водата. Пресейте брашното, канелата, содата, бакпулвера и солта. Добавете сухите съставки към мокрите и отново разбийте. Добавете и ядките. Разбъркайте внимателно с лъжица. Разпределете сместа във формите за мъфини, като внимавате да не ги препълните. Печете в загрята фурна за 25 минути или до суха клечка. Охладете за 10 минути преди да извадите мъфините от формата.
Още рецепти вижте в рубриката за готварство на Az-jenata.bg