Продукти:
500 г телешко филе
¼ чаша соев сос
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици царевично нишесте
3 супени лъжици олио/ зехтин
1 глава червен лук
½ чаена лъжица сушен стрит джинджифил
1 зелена или червена чушка
2 домата
Приготвяне:
Нарежете телешкото филе на продълговати парчета с дебелина около сантиметър и половина. Разбъркайте заедно соевия сос, захарта, нишестето, джинджифила. Бъркайте, докато захарта се разтвори и сместа стане гладка. Поставете месото в нея да се маринова за около час.
Загрейте 1 супена лъжица мазнина в дълбок тиган на средна към висока температура. Поставете 1/3 от месото да се пържи. Гответе, докато телешкото покафенее добре и ли около 3 минути. Извадете го. Поставете следваща партида месо и така докато приготвите цялото количество. Оставете месото настрана.
Върнете цялото количество месо в тигана заедно с нарязания лук. Гответе, като разбърквате постоянно за 2-3 минути. След това добавете чушката, нарязана на жулиени. Гответе с разбъркване, докато чушката омекне или още 2 минути. След това добавете доматите и гответе толкова, колкото да разбъркате всички съставки, не повече от минута.
Сервирайте с гарнитура варен ориз или картофи.