Продукти:
300 г броколи
1 скилидка чесън, фино нарязан
1 и ½ супени лъжици зехтин
120 мл пилешки бульон
100 г настърган кашкавал за поръсване
1 щипка лют червен пипер по желание
Приготвяне:
Измийте броколите и ги накъсайте на розички. Загрейте зехтина в голям тиган и сотирайте чесъна за 2-3 минути. Добавете броколите в тигана и оставете да се задушат за 2-3 минути, като разбърквате. Залейте с бульона и покрийте с капак. Увеличете температурата към средна и пържете около 8 минути, докато броколите омекнат. Сервирайте като гарнитура, като предварително поръсите с лютия пипер и настъргания кашкавал.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.