Продукти:
350 г сирене рикота
100 г мед
5-6 големи ягоди
50 г брашно
4 яйца
1 ч.л. настъргана кора от лимон
1 ч.л. ванилова есенция
масло за намазване на тавата
захар на кристали за поръсване на тавата
Приготвяне:
Намажете кръгла тава с диаметър около 18-22 см с масло и поръсете с кристална захар. Жълтъците се отделят от белтъците, като белтъците се разбиват на твърд сняг. В купа разбийте рикотата заедно с меда, жълтъците, лимоновата кора, ванилията и брашното. Когато се получи хомогенна смес, постепенно прибавете белтъците, бъркайки с шпатула, а не с миксер. Изсипете тестото в тавата и подредете нарязаните наполовина ягоди. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Когато сладкишът е изстинал може да го поръсите с пудра захар.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.