Продукти:
2 големи патладжана
4 скилидки стрит чесън
1/4 чаша зехтин
3 супени лъжици лимонов сок
сол, черен пипер на вкус
магданоз
Приготвяне:
Патладжаните се изпичат цели. Може да ги изпечете във фурната, слагайки ги върху алуминиево фолио, като предварително сте ги набоцкали с вилица. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, като на всеки 15-20 минути завъртате патладжаните. Ще им трябва около 1 час. Когато се охладят се обелват и нарязват. Сложете ги в купичка, овкусете със сол, черен пипер, чесън, зехтин, лимонов сок и поръсете с наситнен магданоз. По жлание може да добавите и хубави маслини за украса.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.