Продукти:
3 стръка праз лук, нарязан
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица масло
8 пилешки бутчета
500 мл пилешки бульон
1 супена лъжица дижонска горчица
75 г заквасена сметана
200 г грах
3 супени лъжици галета
2-3 стръка пресен магданоз, нарязан
Приготвяне:
Загрейте мазнината в дълбок тиган, който може да се ползва и за печене във фурна (или използвайте тава). В нея задушете праза на слабо. Добавете маслото към него и разбърквайте внимателно, докато омекне за около 10 минути.
В друг тиган поставете бутчетата с кожата надолу. Запържете ги до кафяво на средна температура. След това обърнете от другата страна и гответе още веднъж до кафяво. Не ви е нужна допълнителна мазнина, но ако кожата на пилето започне да залепва, добавете няколко капки. Прибавете пилешкото към праза в другия тиган.
Излейте подготвения пилешки бульон и оставете да заври. Овкусете с подправки по желание. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри за 30 минути. Прибавете горчицата, заквасената сметана и граха. Отново оставете да заври, докато сосът се сгъсти. Малко преди да сервирате, можете да смесите магданоза с галетата и да поръсите обилно пилешките бутчета със сместа. Пъхнете тигана във фурната, за да хване коричка за няколко минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.