Продукти:
225 г крема сирене
5 супени лъжици пудра захар
225 г бисквити, начупени на дребни трохи
60 г масло, разтопено
200 мл бита сметана
175 г ягоди
Приготвяне:
Натрошете бисквитите на дребно. Залейте ги с разтопеното масло и разбъркайте. Ще получите лепкаво тесто. С пръсти го притиснете на дъното на форма за пай. Разбийте крема сиренето с пудра захарта до гладка смес. Добавете отделно разбитата с миксер сметана. Разбъркайте с лъжица, за да ги смесите. Прехвърлете получения крем върху блата с бисквитите. Заравнете с шпатула и охладете в хладилник за 2 часа да стегне. Украсете с нарязаните ягоди и отново охладете за 1 час преди сервиране.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.