Продукти:
400 г боб от консерва/буркан
2-3 твърдо сварени яйца
2 чушки – червени, зелени, жълти
1 глава червен лук
няколко стръка зелен лук
2 стрити скилидки чесън
няколко репички – по желание
1 люта чушка
За дресинга:
8 с.л. зехтин
3 с.л. пресен лимонов сок
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Сложете боба в гевгир и го изплакнете със студена вода. Когато се отцеди добре, може да го сложите в подходяща купа. Прибавете към него нарязаните зеленчуци, чесъна. Пригответе дресинга, овкусете и разбъркайте салатата. Накрая украсете с варените яйца.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.