IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Прасковен крем с маскарпоне и ликьор

Лек и пухкав десерт

Рецептата Dnes: Прасковен крем с маскарпоне и ликьор

Снимка: istock

Продукти:

3 пресни праскови
3-4 супени лъжици прасковен или портокалов ликьор
250 г маскарпоне
150 г кисело мляко
2 големи супени лъжици пудра захар
1 чаена лъжица с връх ванилова захар
1 супена лъжица лимонов сок
 
Приготвяне:
 
Кипнете вода в дълбок тиган. Бланширайте прасковите във водата за 1 минута, след това моментално ги натопете в ледена вода, за да спрете готвенето. Обелете кожата им, отстранете костилката и нарежете. Можете да ги пасирате и в блендер по желание. Добавете към тях ликьора. 
 
Отделно разбийте маскарпонето с киселото мляко и захарта. Добавете и ваниловата захар. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Напълнете сместа в чаши за крем и гарнирайте с прасковите.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата