Продукти:
30 г масло
50 г целина, нарязана
4 супени лъжици лук, нарязан
4 супени лъжици зелена чушка, нарязана
400 г домати от консерва, нарязани
375 мл пилешки бульон
130 г бял ориз
1 чаена лъжица мащерка
½ чаена лъжица чеснова сол
¼ чаена лъжица черен пипер
½ чаена лъжица лют сос
1 дафинов лист
275 г предварително сварено пилешко, накъсано
Приготвяне:
Разтопете маслото в дълбок тиган на средна температура. Задушете вътре целината, лука, чушката, докато омекнат. Разбърквайте. Добавете доматите, бульона, ориза, мащерката, чесновата сол, пипера, лютия сос и дафиновия лист. Оставете сместа да заври, намалете котлона и похлупете с капак. Оставете да къкри 20 минути, докато оризът омекне и набъбне. Добавете пилешкото и разбъркайте за няколко минути, за да се смеси всичко. Извадете дафиновия лист и сервирайте.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.