Продукти:
1 глава лук, нарязан
1 зелена чушка, нарязана
1 червена чушка, нарязана
1 зелена люта чушка, нарязана
1 скилидка чесън, пресован
Черен пипер на вкус
1 супена лъжица зехтин
400 г нарязани домати
200 г фета сирене, начупено
1 голям пакет бутертесто
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. Поставете лука, чушките, чесъна в подготвената тава. Овкусете с черния пипер. Поръсете със зехтина. Запечете ги в загрятата фурна за 10 минути. Когато омекнат ги извадете от фурната. Разпръснете доматите върху зеленчуците, поръсете с натрошената фета.
Постелете бутертестото върху зеленчуците. Печете за 20 минути, докато тестото добие златист загар. Извадете тарта от фурната. Внимателно го обърнете върху плоска дъска за печене, така че тестото да дойде откъм долната страна, а зеленчуците откъм горната. Сервирайте веднага.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.