Продукти:
500 г пилешки гърди без кожа
зелена салата или айсберг
100 г сушени боровинки или стафиди
100 г орехи или пекан
120 г сирене
1 узряла круша
За овкусяване на месото:
сол, черен пипер, чесън на прах на вкус
За дресинга:
3 с.л.балсамов оцет
1 с.л. дижонска горчица
1 скилидка стрит чесън
3 с.л. зехтин
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Овкусете месото и го изпечете на тиган с незалепващо покритие. Измийте салатата и я нарежете/накъсайте, сложете я в купа. Добавете към нея нарязаното месо, крушата, ядките, предварително запечени в сух тиган, сушените плодове и сиренето. Пригответе дресинга, овкусете и сервирайте.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.