IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Пай с тиква и пекан

Вкусен десерт с изкушаващ аромат

Снимка: istock

Снимка: istock

 Продукти:

1 брой маслено тесто за пай
2 яйца
100 г захар
110 г тъмнокафява захар + 4 с.л.
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжица канела
¼ чаена лъжица индийско орехче
¼ чаена лъжица джинджифил на прах
½ чаена лъжица сол
500 г тиквено пюре
400 г подсладено кондензирано мляко
30 г масло
1 супена лъжица портокалови корички
80 г ядки пекан на половини
 
Приготвяне:
 
Смесете яйцата, захарта, брашното, подправките и солта. Добавете тиквеното пюре, предварително сварено и пасирано. Може да използвате и готово. Добавете млякото. Смесете добре с миксер.
 
Загрейте фурната на 230 градуса. В намазана с мазнина тава поставете тестото. В него излейте сместа. Печете за 10 минути на силна фурна. След това намалете на 180 градуса и печете още 50 минути.
 
Извадете от фурната. Подредете отгоре ядките пекан. Печете за още 10 минути. За да направите топинг, смесете маслото, 1 супена лъжица портокалови корички, 4 супени лъжици тъмнокафява захар и още няколко ядки пекан (количество по желание). Разбийте добре и залейте сладкиша.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата