Продукти:
¾ ч.л. сушен розмарин
¼ ч.л. сушен босилек
½ ч.л. сушена мащерка
Сол и черен пипер на вкус
4 агнешки стека
1 с.л. зехтин
4 с.л. ситно нарязан лук
75 мл балсамов оцет
175 мл пилешки бульон
1 с.л. масло
Приготвяне:
В малка купа смесете розмарина, босилека, мащерката, солта и пипера. Втрийте подправките в месото и от двете страни. Поставете котлетите в плато и ги покрийте за 15 минути да абсорбират ароматите.
Загрейте мазнината в тиган на средна към висока температура. Поставете котлетите в него. Гответе от всяка страна по 3 минути и половина за средно сготвено месо или по 5-6 минути от всяка страна за напълно сготвено според предпочитанията ви. Извадете месото от тигана. Поставете го в плато за сервиране.
В тигана добавете лука и го задушете за няколко минути с разбъркване, докато покафенее. Добавете оцета и разбърквайте, докато деглазира остатъците от тигана. След това добавете бульона. Гответе, докато сосът започне да се редуцира и да се сгъстява. Когато се редуцира наполовина го свалете от огъня. Разтворете в него маслото и разбърквайте до пълното му разтваряне. Залейте агнешкото със соса и сервирайте.