Продукти:
4 супени лъжици мед
2 супени лъжици дижонска горчица
2 супени лъжици пресен розмарин
1 чаена лъжица черен пипер
1 чаена лъжица пресни лимонови корички
3 скилидки чесън, пресован
1 кг и 250 г агнешки котлети
1 чаена лъжица сол
Приготвяне:
В купа смесете меда, горчицата, розмарина, пипера, коричките и чесъна. Разбъркайте много добре. Намажете котлетите със сместа. Добре е маринатата да покрие добре месото. Похлупете с капак и оставете да се маринова в хладилник за през нощта.
Загрейте фурната на 230 градуса. Поставете котлетите в тава за печене. Поръсете със сол. Печете за 20 минути. След това намалете фурната на 200 градуса и печете за още един час. Оставете агнешките котлети да починат 10 минути преди да ги сервирате. Така ще поемат соковете си обратно.