Продукти:
150 г бисквити дижестив
45 г масло
110 г захар
120 мл бита сметана
150 г тъмен шоколад, разтопен и охладен
2 супени лъжици какао, смесено с малко топла вода
200 г крема сирене
Малини за декорация
Приготвяне:
Натрошете бисквитите в купа. Добавете разтопеното масло и ги намачкайте, докато се получи трошлива смес. Прибавете и 1 супена лъжица от захарта. Отново намачкайте. Притиснете получения блат на дъното на кръгла форма за чийзкейк. Сложете в хладилник за 1 час. Разбийте сметаната. Добавете в нея разтопения шоколад и разтвореното в малко вода какао. Разбийте добре с миксер. Оставете настрана.
Разбийте крема сиренето с останалото количество захар. Добавете сместа с какаото и разбъркайте. Разпръснете крема върху блата и го заравнете с лъжица. Върнете чийзкейка в хладилника за още 1 час. Преди да сервирате, подредете малините върху чийзкейка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.