Продукти:
450 г аспержи
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана
1 супена лъжица прясна мента, нарязана
Сол и черен пипер на вкус
500 мл пилешки бульон
1 чаена лъжица лимонови корички
1 твърдо сварено яйце, натрошено
Приготвяне:
Нарежете и почистете аспержите. Запазете връхчетата за гарниране на супата накрая. Нарежете стъблата на ситно. Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. Задушете в нея лука, докато омекне или за 3 минути. Добавете аспержите, овкусете с ментата, солта и пипера. Гответе за още 3 минути, докато аспержите омекнат.
Добавете бульона към аспержите. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути. Добавете лимоновите корички. Пасирайте супата. В малка тенджерка кипнете малко подсолена вода. Сложете връхчетата аспержи за малко в нея (около 2 минути), за да омекнат. Гарнирайте супата с тях и сервирайте.