Продукти:
2 супени лъжици масло
1 глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, ситно нарязани
1 л пилешки бульон или вода
50 г ориз
1 дафинов лист
2 картофа, нарязани на кубчета
1 морков, нарязан на кубчета
200 г гъби, нарязани
Пресен магданоз на вкус
Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
В дълбок тиган на средна температура разтопете маслото. Запържете чесъна и лука за няколко минути. Излейте бульона или водата. Повишете температурата на котлона и оставете да заври. След това добавете ориза, солта, пипера, дафиновия лист, картофите и моркова. Разбъркайте много добре. Прехвърлете всичко в тенджера. Добавете и гъбите. Оставете да къкри още 15 минути, докато картофите омекнат. Ако се налага добавете още малко бульон или вода. Преди да сервирате добавете и пресния магданоз.